Ugrás a tartalomhoz

Welcome to Enjoy Hits!
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Video Options   
Fotó

Fekete gólya fészek /Kamera/A Gemenc Zrt., a Duna – Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésének köszönhetően 2013-tól egy fekete gólya pár életébe pillanthatnak be az érdeklődők. A rögzítővel is ellátott kamera lehetővé teszi, hogy a különleges és érdekes jeleneteket a kamerát folyamatosan nem nézők is láthassák a Gemenc Zrt. honlapján.

 

A gólyapár 2011-ben rakott fészket Keselyűsben. A hím gólya fiókaként 1999-ben Bogyiszlón kapta meg gyűrűjét, és az évek során többször is azonosították a szakemberek. A megfigyelések alapján a telet a Jordán folyó mentén szokta eltölteni.
Gyűrűzve:
1999.06.25, Gemenc (Bogyiszló), Kalocsa Béla
Leolvasások:

  • 1999.08.26., Gemenc, Báli-tó, Kalocsa Béla, színes lábgyűrű alapján azonosítva
  • 2000.01.10, Izrael,Kfar Ruppin, Willem Van Den Bossche és Szabó Judit, színes lábgyűrű alapján azonosítva
  • 2009.12.21, Izrael,Gesher, Carsten Rohde, a fém gyűrű számát a madár befogása nélkül olvasták le
  • 2009.12.23, Izrael,Gesher, Carsten Rohde, a fém gyűrű számát a madár befogása nélkül olvasták le
  • 2011.11.13, Izrael, Hamadya (Beit Shean valley),Carsten Rohde, a fém gyűrű számát a madár befogása nélkül olvasták le.


Videos from Egyéb érdekességek (View More)

  • There are no other videos in this category.

Videos by Janesz (View More)